torsdag den 13. juni 2013

Koldskål på en dejlig måde

3,5 blade husblas og koldt vand, så det dækker. Jeg folder dem sammen i et drikkeglas og kommer vand på.
2,5 dl fløde
2,5 kærnemælk
2 spsk sukker
1 vanillestang
Skallen fra 1 citron

sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød
  2. Pisk 1,5 fløde til letpisket skum
  3. Varm 1 dl  fløden op med vanillekorn og stang samt sukker - det skal ikke koge
  4. Opløs husblassen i den varme fløde - pisk det med et piskeris
  5. Kom kærnemælken og citronskal i fløde/vanille blandingen
  6. Vend fløden i og sæt den på køl nogle timer - gerne til næste dag
Marengs
1 æggehvide
2-3 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1/2 tsk eddike

Sådan gør du:
  1.  Pisk æggehviden let skummende
  2. Kom resten i og pisk den stiv
  3. Kom den i en sprøjtepose
  4. Kom den på køl
Anret med kugler af fromage og små toppe med marengs, knuste kammerjunker og jordbær samt evt hakkede pistacienødder og frysetørret hindbærpulver 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: