Sommer
|
Selleri i trylledej |
|
Rådyrkølle med ene |
Bålmad: Det er altid
fantastisk at lave mad over bål, der er en herlig
stemning, masser af
frisk luft, en skøn udsigt til skov eller vand - hvilket giver ro helt
ind i sjælen og det bedste af det hele, så smager bålmad bare bedre.
Man
kan stort set lave alt mad over bål - det vigtige er at have nogle gode
støbejernsgryder, stegeplader, wok/murika eller bålpander med langt
skaft.
Når man alligevel er ude i den skønne natur kan man lige så
godt benytte sig af alle de skønne ting man kan samle ind til en skøn
middag. Det er en rigtig god idé at have en svampebog og andre bøger der
har gode billeder og tekst der beskriver planterne godt med på turen.
Der
er er en stor tilfredsstillelse i at samle sin egen mad, men det er
vigtigt at man er sikker på det man samler og det skal også siges at der
er ting som smager bedre end andre - en ting er sikkert, det er hyggeligt
at studere naturen og måske er man heldig at komme hjem med en stor
høst.
- Rådyrkølle med enebær stegt i gryde
- Pulled pork med skøn syrlig marinade
- Kantareller smør stegt eller flødestuvede pyntet med skovsyre
- Røg - varm røget friskost med dild, skinke med sennep/farin, røgede kartofler med enebær, røget ribbensteg
- Selleri bagt i trylledej
- Stegte grøntsager på murika
- Pandebrød
|
Pandekager på bål |
- Snobrød med kanelfyld
- Gryderetter
|
Varmrøget laks |
- Wokretter med nudler.
- Pesto af vilde urter fx brændnældepesto
- Pandekager på muurikka
|
Kantareller med skovsyre |
|
Røgede kartofler med enebær |
|
Røget friskost med dild |
|
Pulled pork |
|
Morgenmad |
|
Kaffe |
|
Stegte agurker med timian og parmesan |
Efterår
Efteråret er skønt tid, hvor der er rig mulighed for at samle rigtig mange forskellige svampe. Det er en god måde at starte sin weekend på - smøre en madpakke, kaffe på termokanden og så af sted mod skoven. Det kan være en rigtig god idé at tage en med som kender nogle gode steder ellers kan det være lidt svært at få noget ned i kurven.
Hvis du på vejen komme forbi nogle hyldebær, så kom en stak i kurven og gå hjem og lav en skøn hyldebær suppe med ristede brødtern
- Syltede svampe
- Tørrede svampe
- Svampesalt
- Stegte og flødestuvede svampe
- Braiser retter med svampe
- Hyldebærsuppe/saft
- Årets første svampetur