fredag den 2. marts 2012

Fuldkornshvedebrød

6 dl koldt vand
1 dl hvedesurdej
5 g gør eller som en stort ært
1 tsk honning
600 g fuldkorns hvedemel fx fra Meyers, De 5 gaarde eller Søris
2 dl 5 korns blanding (kan undlades)
 spsk salt

Denne dej skal piskes og ikke røres, så du skal bruge piskeriset
Sådan gør du:
  1. Kom surdej, vand, salt, honning og gær op i røremaskinen og opløs gæren
  2. Kom kerner og hvedemel i og pisk det i ca 20 min på mellem hastighed
  3. Lad dejen hæve i min 24 timer i køleskabet
  4. Varm ovnen op til max med pladen i, så den bliver varm
  5. Tag dejen ug på et meldrysset bord og lad den hvile i 20 min
  6. Del dejen i 2 stykker og tag det hurtigt over på et stykke bagepapir
  7. Træk bagepapiret over på den varme plade
  8. Skru ovnen ned på 225 grader og bag brødene i 25 min



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: