1 dl hvedesurdej
5 g gør eller som en stort ært
1 tsk honning
600 g fuldkorns hvedemel fx fra Meyers, De 5 gaarde eller Søris
2 dl 5 korns blanding (kan undlades)
spsk salt
Denne dej skal piskes og ikke røres, så du skal bruge piskeriset
Sådan gør du:
- Kom surdej, vand, salt, honning og gær op i røremaskinen og opløs gæren
- Kom kerner og hvedemel i og pisk det i ca 20 min på mellem hastighed
- Lad dejen hæve i min 24 timer i køleskabet
- Varm ovnen op til max med pladen i, så den bliver varm
- Tag dejen ug på et meldrysset bord og lad den hvile i 20 min
- Del dejen i 2 stykker og tag det hurtigt over på et stykke bagepapir
- Træk bagepapiret over på den varme plade
- Skru ovnen ned på 225 grader og bag brødene i 25 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: