Nøddebund
80 g nødder
25 g smeltet smør
1 bæger past. æggeblomme
1 bæger past. æggehvide
40 g sukker
1 tsk vanillesukker
20 g mel
Sådan gør du:
- Blend nødderne med smørret - brug en stavblender
- Pisk æggeblomme og nøddemassen sammen og kom dernæst melet i og rør det sammen
- Æggehvider, sukker og vanillesukker piskes til en marengs - pisk i 5 min
- Vend nøddemassen og marengsen sammen
- Kom bagepapir i bunden af en springform (24 cm) - bare så det dækker bunder, så det skal klippes til
- Kom dejen i springformen og bag den ved 10 min ved 200 grader
Tip du kan sagtens kage bunden dagen før
Rabarberfromage
1 bund rabarber
300-400 g sukker
1 vanillesukker
1 bæger past. æggehvider, der skal piskes stive
4 dl piskefløde
100 g sukker
4 blade husplas
2 bægere past. æggeblommer + 1 past. æggehvide
ca. 4 stykker mørk chokolade, der smeltes over et vandbad og fyldes i et kræmmerhus
4 spsk frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
- Skær rabarberne ud i stykker af 2 cm
- Tag kornene ud af vanillestangen og kom stang og kornene op i en gryde sammen med rabarberne og sukker
- Kog det i ca 5 min til de er møre - de må endelig ikke koge for meget, så smager de underligt og den fine røde farve forsvinder
- Kom det derefter op i en si og lad saften dryppe fra i en skål - lad det stå i c 15 min. pres derefter resten af saften ud.
- Tag de rabarberne fra sien og læg det på nøddebunden. Saften skal bruges til fromagen
- Læg husblassen i koldt vand i ca 15 min
- Pist et bæger past. æggehvider stive
- Pisk fløden stiv
- Pisk 2 bægere æggeblommer og 1 bæger æggehvider, sukker til det er hvidt - ca 5 min
- Varm ca. 1 dl saft op ved svag varme
- Vrid husblassen fri fra vand og opløs det i den varme saft. Tilsæt derefter den varme saft til den kolde saft, og hæld det ned til æggene
- Vend æggehvider og flødeskum i med en let hånd
- Fyld straks fromagen over i springformen
- Lad kagen hvile i mindst 2 timer i køleskabet
- Pynt med smeltet chokolade og frysetørrede hindbær
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: