fredag den 23. november 2012

Citronkage med lakrids og chokolade

Bund
80 g valnødder
20 g smør
1 bæger past. æggeblomme
1 bæger past. æggehvide
40 g sukker
1 tsk vanillesukker
20 g mel

Fyld
50 g revet mørk chokolade
3 spsk sød lakridssirup fra Johan Bülow

Sådan gør du:
  1. Blend nødderne med smørret - brug en stavblender
  2. Pisk æggeblomme og nøddemassen sammen og kom dernæst melet i og rør det sammen
  3. Æggehvider, sukker og vanillesukker piskes til en marengs - pisk i 5 min 
  4. Vend nøddemassen og marengsen sammen
  5. Kom bagepapir i bunden af en springform (24 cm) - bare så det dækker bunder, så det skal klippes til
  6. Kom dejen i springformen og bag den ved 10 min ved 200 grader
  7. Kom lidt revet chokolade over, når den kommer ud og lad den køle af
  8. Når den er kold smører du lakridssirup oven på chokoladen
Citronfyld
2 øko citroner - skal og saft
4 blade husblas
3 past. hele æg
100 g sukker
1 vanillestang
1/2 liter letpisket fløde

Sådan gør du:
  1. Opløs husplasen i kold vand
  2. Pisk vanillekorn,  sukker og æg sammen i ca 10 min til du har en lys og luftig masse
  3. Riv skallen af citronerne og pres saften
  4. Smelt den opblødte husblas i en gryde, når det er smeltet tilsættes citronsaft og skal
  5. Pisk grundigt husblas/citron i æggemassen
  6. Vend den letpisket fløde i
  7. Kom citronfyldet på bunden - kagen skal stadigvæk blive i springformen
  8. Lad den stå på køl natten over eller til den har sat sig
  9. Pynt med hakkede pistacienødder og smeltet chokolade
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: