fredag den 25. november 2011

Langtidshævede valnøddeboller

25 g gær
5 dl koldt vand
50 g valnødder
1 dl 5 korns blanding
2 dl havregryn
3 dl hvedemel
4 dl hvedemel med fuldkorn fx fra de 5 gårde
1 spsk salt
1 tsk sukker
 æg eller olie til pensling

Brug en elspisker eller en røremaskine


Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i en skål eller i en røremaskine
  2. Tilsæt vand, salt og sukker og opløs gæren
  3. Tilsæt valnødder, 5-korn og havregryn og rør det sammen
  4. Tilsæt hvedemel og hvedemel med fuldkorn lidt efter lidt og rør det sammen i 20 min
  5. Lad dejen hæve i køleskabet i mindst 12 timer
  6. Form dejen til boller med to skeer
  7. pensel bollerne
  8. Bag dem ved 225 grader i 20 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: