2 spsk sukker
1 stang vanille
skallen af 1/2 øko citron
4 æg
1/2 liter kærnemælk. med halv øl halv mælk er og godt
50 g smeltet smør til at komme i dejen
50 g smør til stegning
1 tsk bagepulver, hvis du laver vafler
Sådan gør du:
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og bland dem med sukkeret
- Riv det gule af en halv citron
- Slå æggele ud i en lille skål - dette kan udlades med det godt hvis der er ungerne der skal lave pandekager eller vafler, fordi det kan være svært at slå æg ud
- Kom mel, vanillestangen og sukker samt citron og evt bagepulver op i en skål og rør det sammen
- Tilsæt kærnemælken eller mælk og øl og rør dejen fri for klumper
- Tilsæt æggene et ad ganegen og rør godt imellem hvert æg
- Rør det smeltede smør i dejen
- Hvis der er tid, så lad dejen hvile i køleskabet i 30 - 60 min eller til næste morgen
- Kom en klat smør på panden eller vaffeljernet og kon ca 1/2 dl dej på
- Lad dem steg ca 3 min på hver side - pandekager skal vendes når de bliver brune i kanten.
- Serveres med syltetøj og sukker eller sirup og flødeskum er særlig godt til vafler
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: