søndag den 13. november 2011

Pandekager - eller vafler

300 g hvedemel eller hvedemel med fuldkorn
2 spsk sukker
1 stang vanille
skallen af 1/2 øko citron
4 æg
1/2 liter kærnemælk. med halv øl halv mælk er og godt
50 g smeltet smør til at komme i dejen
50 g smør til stegning
1 tsk bagepulver, hvis du laver vafler

Sådan gør du:
  1. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og bland dem med sukkeret
  2. Riv det gule af en halv citron
  3. Slå æggele ud i en lille skål - dette kan udlades med det godt hvis der er ungerne der skal lave pandekager eller vafler, fordi det kan være svært at slå æg ud
  4. Kom mel, vanillestangen og sukker samt citron og evt bagepulver op i en skål og rør det sammen
  5. Tilsæt kærnemælken eller mælk og øl og rør dejen fri for klumper
  6. Tilsæt æggene et ad ganegen og rør godt imellem hvert æg
  7. Rør det smeltede smør i dejen
  8. Hvis der er tid, så lad dejen hvile i køleskabet i 30 - 60 min eller til næste morgen
  9. Kom en klat smør på panden eller vaffeljernet og kon ca 1/2 dl dej på
  10. Lad dem steg ca 3 min på hver side - pandekager skal vendes når de bliver brune i kanten.
  11. Serveres med syltetøj og sukker eller sirup og flødeskum er særlig godt til vafler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: