1/2 pk gær
60 g sukker
1/2 tsk kardemomme
1 æg
50 g smør, stuetemperatur
1 knsp salt
225 g mel
Fyld:
75 g sukker
75 g smør
1 tsk vanillesukker
75 g marcipan
300 g rabarber
Sådan gør du:
- Lun mælken i en gryde til den er fingervarm
- Hæld den i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt sukker, kardemomme, æg, salt og smør og rør det godt sammen
- Tilsæt melet og rør godt - dejen er lidt klistret, så den skal ikke æltes med hænderne!
- Lad den hæve 60 min
- Lav fyldet: Skær rabarberne i tynde skiver, ælt smør, sukker, vanillesukker og marcipan godt sammen. Tilsæt rabarberne
- Hæld dejen ud på et meldysset bord og rul den ud til et rektangel, der har samme længde som pladen og ca 20 cm i breden
- Læg fyldet på i to baner ca 5 cm fra kanten.
- Fold dejen over fyldet og lad dejen mødes på midten. Fold enderne godt sammen
- Lad kringlen hæve i 60 min
- Pensel med mælk og drys med hakkede mandler og perlesukker
- Bag den i ca 25 min ved 180 grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: