3 dl tørrede bønne fx kidney røde eller hvide
1 spsk olie
1 dl linser røde eller grønne
10 perleløg eller 2 alm løg i både
1 rød peber
2 gulerødder
2 stænger bladselleri
3 spsk tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
1 chili
1 tsk spidskommen
salt og peber
Ris og creme fraiche
Sådan gør du:
1. dag
1) Stil bønner i blød i 12 timer og kog dem i 45 min
2) Kom 1 spsk salt og 1/2 spsk sukker på kødet og lad det trække i 12 timer
2.dag
- Brun kødet af i lidt olie
- Pil perleløgne
- Brun perleløgene
- Kom kød og løg i en jern gryde sammen med tomatpure, hvidløg og hakkede tomater. Rist evt tomatpuréen først, så får du mere sødme frem og stil det i oven i 6-8 timer ved 100 grader
- Hak hvidløg
- Skær bladselleri i tynde skiver
- Skræl gulerødderne og skær den i tern
- Flæk peberfrugten og skær den i tern
- Flæk chilien og tag kernerne ud og skær den i små tern
- Brun grøntsagerne og tilsæt dem til kødet sammen med chili og spidskommen og giv det 2 timer mere i ovnen. Du kan også tilsætte en kanelstang og et stykke mørk chokolade
- Kog linserne som anvist på pakken
- Tilsæt linser og bønner
- Smag retten til
- Kog risene som anvist på posen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: