Jannes fine billede |
1 nakkefilet
2 spsk salt
1 spsk sukker
2 spsk paprika - gerne 1 spsk røget paprika
2 fed hvidløg
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 spsk peberkorn
Sådan gør du:
- Kom det hele i en plastikposer
- Masser det godt ind i kødet
- Lad det hvile natten over eller ca 12 timer i køleskabet
2 dl ketchup
1 dl eddike
3 spsk brun farin
1 tsk timian
1 chili eller alt efter smag
1/2 tsk salt
1/2 fed presset hvidløg
Sådan gør du:
- Rør det hele sammen og smag det til
- Den skal være syrlig så den tager den fede smag fra køddet
Lav stegen
- Kom den i ovnen ved 80 grader i 12 timer eller 8 timer ved 100 grader
- Kom marinaden på undervejs
- Stegen skal i en jerngryde, stegeso eller et fad med folie over
- Når kødet er færdigt skal det trækkes fra hinanden med to gafler
Coleslaw med æbler
Bløde burgerboller
Det færdige kød |
Kan man lave pulled poork på bål?
SvarSletJa, bestemt. Vi lavede det over bål i sommer - vi brugte en jerngryde. Det blev rigtig godt..
SvarSlet