6 dl vand
8-10 dl ølandshvedemel
80 g havregryn eller 5 gryn
1 dl surdej
1 tsk tørgær eller 10 gram alm gær
2 spsk salt
2 spsk honning
Sådan gør du
- Kom vand, havregryn, mel - start med 8 dl, surdej og tørgær i en skål og rør i 1 min . Har dejen en fin lind konsistens, så skal der ikke mere mel i, men er den sjasket, så tilsæt lidt mere.
- Lad det stå i 10 min
- Rør i 1 min
- Lad det stå i 10 min
- Rør i 1 min
- Lad det stå i 10 min
- Kom salt og honning i og rør det godt sammen
- Stil det på køl i 12-24 timer
- Tag det ud og lad det stå ved stue temperatur 1-2 timer- dette kan undlades, hvis tiden er knap
- Varm og og plade op til 250 grader
- Drys lidt mel på bordet og hæld dejen ud
- Skær boller ud og læg dem på et stykke bagepapir
- Træk dem over på den varme plade
- Bag dem i 20 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: