1 løg
1 fed hvidløg
1/8 chili
1 vanillestang
1 spsk sennepskorn
1 kanelstang
1,5 dl eddike
1 rørsukker
1 nip salt
Atamon
Sådan gør du:
- Skræl og skær pærerne i tern
- Pil og skær løget i skiver
- Fin hak chilien
- Flæk vanillestangen og tag kornene ud
- Kom det hele i en gryde om lad det simre i 1 time
- Skyl dine glas i atamon
- Kom chutnyen i de skyllede glas
- Serveres til ost - gerne blå ost og rugbrød
- Byt pærerne ud med grønne tomater, så har du en chutney med grønne tomater. Smag evt til med mere sukker
Hej Mette.
SvarSletRigtig fin blog du har med gode opskrifter og billeder.
Jeg er simpelthen så stor fan af alt slags chutney. Tidligere har det mest været mango chutney, men nu er det lige så meget æble og pære. Og jeg har rigtig gode erfaringer med at blade de to frugter. Så til opskrifter her, vil jeg skifte 250 g pære ud med æble. Det giver en helt unik og god smag. Derudover vil jeg eventuelt også tilføje til ingefær. Det giver en lidt skarpere smag, som jeg sætter pris på. :)
Mvh. Malene
Hej Malene
SvarSletTak - chutney er også meget skønt! Det lyder rigtig dejligt med lidt ingefær i chutneyen og spændende med at blande æbler og pære, det har jeg ikke prøvet endnu, men det kan være at næste gang jeg skal lave chutney, så skal jeg tænke på den idé.
KH Mette