½ kg lys fisk
1 løg
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
2 æg
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl Dansk vand eller mælk
3 stk bacon
evt hakkede krydderurter
25 g smør
2 spsk olie
Sådan gør du:
- Steg baconen sprød og hak den fint
- Riv løget
- Skær fisken i små tern
- Rø fisken med salt
- Tilsæt resten og lad det hvile i 15 min
- Form farsen ti frikadeller
- Kom olie og smør på den pande og lad det bruse op
- Steg dem på alle sider i ca 6-8 min i alt
- Serveres fx med ovnstegte rodfrugter og hjemmerørt remoulade*
Hjemmerørt remoulade:
1,5 dl færdig remoulade
1 spsk hakkede kapers
1 spsk hakkede syltede agurker - alle kan bruges
1 revet gulerod
1 spsk revet peberrod - kan undlades
Rør det hele sammen og smag det til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: