søndag den 20. oktober 2013

Fiskefrikadeller med sprød bacon


½ kg lys fisk
1 løg
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
2 æg
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl Dansk vand eller mælk

3 stk bacon
evt hakkede krydderurter 
25 g smør
2 spsk olie

Sådan gør du:
  1. Steg baconen sprød og hak den fint
  2. Riv løget
  3. Skær fisken i små tern
  4. Rø fisken med salt
  5. Tilsæt resten og lad det hvile i 15 min
  6. Form farsen ti frikadeller 
  7. Kom olie og smør på den pande og lad det bruse op
  8. Steg dem på alle sider i ca 6-8 min i alt
  9. Serveres fx med ovnstegte rodfrugter og hjemmerørt remoulade*
 *) 800g rodfrugter og kartofler skåret i passende stykker, 2 spsk olie, 2 tsk salt, 1 tsk timian. kom det hele på en plade og steg det i ovnen ved 225 grader i 35 -40 min

Hjemmerørt remoulade:
1,5 dl færdig remoulade
1 spsk hakkede kapers
1 spsk hakkede syltede agurker - alle kan bruges
1 revet gulerod
1 spsk revet peberrod - kan undlades   






Rør det hele sammen og smag det til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: