Pizzadej: - der er også nok til et dejligt brød - nu når du er i gang alligevel!
6 dl vand
2 spsk salt
1 tsk honning
10 g gær
1 pose surdej - Irma og Super Brugsen har det
4 dl grov durummel
8 dl hvedemel - hvedemel fra fx Søris, Meyers, De 5 gaarde, smager dejligt og giver en lidt grovere bund
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i vandet
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det på en røremaskine i 20 min eller til dejen slipper skålen i siderne.
- Lad det hæve enten til næste dag i køleskabet eller 2 timer på køkkenbordet - og tag fx halvdelen fra til at bage pizzaer af og lad resten hæve til næste dag i køleskabet og bag brød af dette.
2 Bøffelmozzarella
1 dåse tomater - meget gerne "Agri genus" fra det italienske supermarked. Det er hele tomater som bare skal moses med hænderne. Disse tomater gør helt klart en forskel...
3 alm. frisk mozzarella
10 tomater - gerne danske San Marzano tomater
Friske basilikum blade
Sådan gør du:
- Skær den alm. mozzarella i tynde skiver
- Mos dåsetomaterne
- Skær tomaterne i kvarte eller skiver
- Varm pizzastenen op
- Kom grov durummel på bordet
- Tag en håndfuld dej
- Rul dejen ud
- Kom tomat og alm. frisk mozzarella på
- Bag pizzaen i ca 10 min til den er brun i kanten
- Kom bøffelmozzarella, frisk tomat og basilikum på
- Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: