10 g gær
1 pose færdig surdej* eller 1 dl frisk hvedesurdej
9 dl fuldkornshvedemel fra Meyers, De 5 gaarde eller fuldkornsmel fra Sverige
2- 3 dl grov durummel - alm. durummel kan også bruges
2 spsk salt
1 tsk honning
Sådan gør du:
- Opløs gæren i vandet
- Kom mel, durum, surdej, salt og honning i
- Pisk dejen på maskine i 20 min til du har en klistret, men elastisk dej.
- Lad den hæve natten over eller ca 12 timer i køleskabet
- Tag dejen ud på et meldrysset bord - gerne grov durum og lad den hæve ca 30 min
- Del dejen til boller, brød eller flütes og læg dem på bagepapir
- Lad dem efterhæve i ca 1 time
- Kom bagepladerne i ovnen og opvarm ovnen til max
- Træk papiret over på de varme plader
- Bag dem ca 20 til 50 min. Boller 20 min og brød 50 min
*Det er tørret surdej. Det koster 13 kr i Irma, hvilket er lidt dyrt, men det er et udemærket alternativ, hvis man ikke har tid til at holde liv i en levende surdej. Den har en fin smag og brødet bliver surdejs pænt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: