5 dl koldt vand
25 g gær
1 spsk salt
1 spsk honning
2 dl 5 -korns blanding
2 dl grove havregryn
1,5 dl tranebær
2 dl nødder - hassel, valnødder eller mandler
1dl græskarkerner
8 dl hvedemel med fuldkorn eller stenkværnsmalet mel fx fra Meyers, De 5 gaarde eller hvid hvede
Sammenpiske æg til pensling
Havreflager
Sådan gø du:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt resten af ingredienserne
- Rør det 20 min på røremaskinen
- Lad det hæve i en 1-2 time på køkkenbordet eller 12 timer i køleskabet
- Form dejen til boller med to spiseskeer
- Lad det hæve 1 time
- Opvarm ovnen til 250 grader
- Pensel bollerne og drys med havreflager
- Bag bollerne ca 15 min ved 200 grader
- Bollerne smager rigtig dejligt sammen med ost
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: