mandag den 13. august 2012

Spidskål med oksekød, nudler og grønt

300 g oksekød i tynde strimler
1 løg
1 fed hvidløg
15 sukkerærter
1 squash
1/2 spidskål
1/2 chili
1 peberfrugt
2 forårsløg
2 spsk sesamfrø - kan undlades
1 spsk sesamolie- kan undlades
2-3 spsk sød chilisauce
1 spsk olie
1/2 dl soya
1 lime
1 dl cashnewnødder - kan undlades eller man kan bruge peanuts i stedet
125 g fuldkornsnudler

Sådan gør du
  1. Rens grøntsagerne 
  2. Snit kålen fint
  3. Skær squash og peberfrugt i stave
  4. Pil løget og skær det i både
  5. Snit sukkerærterne på skrå
  6. Tag kernerne ud af chilien
  7. Hak hvidløget
  8. Varm en pande eller wok op
  9. Kom olie på
  10. Steg købet i ca 3 min til det er brunt
  11. Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over og lad det stå et minut - hæld derefter vandet fra
  12. Tilsæt løget og steg det med et par min
  13. Tilsæt kålen og steg et par min
  14. Tilsæt squash, chili, soya og hvidløg og lad det steg 5 min
  15. Tilsæt til sidst nudler, peberfrugt, sukkerærter, sesam, presset lime, sød chilisauce og sesamolie
  16. Pynt med forårsløg og cashnewnødder
  17. Server sød chilisauce og soya til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: