3 spsk knust peber
5 kviste frisk timian
2 spsk salt
1 spsk sukker
1 spsk gelantinepulver
evt 1 tsk nitritsalt
Lage
1-1,5 liter vand
1 dl salt
1 dl farin
5 laurbærblade
1 spsk peberkorn
5 nelliker
1 løg i kvarte
1 fed hvidløg
Sådan gør du:
- Kom salt og sukker på slaget og lad det trække min. 2 timer
- Kog lagen og lad den køle af
- Kom peber, gelantine, nitritsalt og timian på slaget - det skal fordeles over det hele
- Rul slaget stramt sammen og bind den stramt op med bomuldssnor
- Læg det i lagen i 48 timer og stil den på køl
- Kog pølsen i ca 1 time
- Læg pølsen i pres enten i en rullepølsepresse eller som jeg i mellem en lidt for lille boks og et skærebræt bundet stramt til med film
- Lad den stå i pres til næste dag
- Serveres med løg, sky og sennep
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: