onsdag den 11. december 2013

Rullepølse

1 svineslag
3 spsk knust peber
5 kviste frisk timian
2 spsk salt
1 spsk sukker
1 spsk gelantinepulver
evt 1 tsk nitritsalt


Lage
1-1,5 liter vand
1 dl salt
1 dl farin
5 laurbærblade
1 spsk peberkorn
 5 nelliker
1 løg i kvarte
1 fed hvidløg


Sådan gør du:
  1.  Kom salt og sukker på slaget og lad det trække min. 2 timer
  2. Kog lagen og lad den køle af
  3. Kom peber, gelantine, nitritsalt og timian på slaget - det skal fordeles over det hele
  4. Rul slaget stramt sammen og bind den stramt op med bomuldssnor
  5. Læg det i lagen i 48 timer og stil den på køl
  6. Kog pølsen i ca 1 time 
  7. Læg pølsen i pres enten i en rullepølsepresse eller som jeg i mellem en lidt for lille boks og et skærebræt bundet stramt til med film
  8. Lad den stå i pres til næste dag
  9. Serveres med løg, sky og sennep



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: