2 skalotteløg
8 blommer
1 fed hvidløg
1/2 dl balsamico
2 spsk honning
1 spsk olie
salt
1 dl valnødder
2 spsk blå ost
Dressing
2 spsk balsamico
1 spsk olie
1 tsk grov sennep
salt
evt lidt honning eller sukker alt efter hvor sød eddiken er
Sådan gør du
- Snit kålen meget fint
- Rist valnødderne gyldne i ovnen eller på en pande
- Rør ingredienserne til dressingen sammen
- Vend kålen i dressingen
- Halver blommerne og tag stenen ud
- Pil og del løgene i kvarte
- Varm olien op på en pande
- Brun løgene på den ene side, så de er godt brune
- Vend løgene til den anden skæreside, og kom blommerne på med skære siden nedad
- Lad det stege 1 min til blommer er lidt brune og karamelliserede
- Kom smør på er rør det rundt
- Tilsæt derefter balsamico, presset hvidløg, honning og salt
- Lad det koge lidt ind
- Smag til
- Kom det over kålen
- Afslut med stykker af blå ost og valnødder
- Passer fint til and eller svinekød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: