fredag den 5. oktober 2012

Fjordrejebisque med kammuslinger og torsk

1 liter fjordrejebisque - du kan også bruge bisque fra hummer *
20 små kammuslinger
salt og sukker
150 g torsk
1/2 fennikkel
1 skalotteløg
1/4 citron
dild
olie
smør

Sådan gør du:
  1. Kom salt og sukker på kammuslingerne og torsken - ca 12 til 24 før servering
  2. Pres en 1/4 citron over torsken og lad det trække ca 15 min
  3. Smit fenniklen ultra fint
  4. Snit løget i fine tern
  5. Varm en pande
  6. Kom olie på
  7. Steg kammuslingerne i 30 sek på hver side
  8. Slut af med en klat smør og drej panden rundt
  9. Anret fennikel, skalotteløg, torsk, kammuslinger og dild fint i 4 skåle
  10. Hæld suppen over - gerne ved servering
  11. Serveres med brød og smør

Inden suppen hældes over
Med bisque
*1 kg fjordrejeskaller
1 spsk rapsolie
1 løg
1 stor gulerod
2 bladselleristænger
1 fed hvidløg
1 flaske hvidvin
1 tsk tørret koriander
3 tomater
1 dl piskefløde
salt og peber
Sådan gør du:
  1. Skær grøntsager og hvidløg i små tern.
  2. Varm olien op i en gryde, og rist rejeskallerne hårdt i olien.
  3. Tilsæt grøntsagerne, og svits dem sammen med rejeskallerne et par min.
  4. Tilsæt tomater og koriander, og rist et øjeblik
  5. Tilsæt hvidvin og kog suppen op. Skru ned for blusset, og lad suppen simre i 30 min.
  6. Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden. Smag om den evt skal koge mere ind
  7. Tilsæt fløde, og kog suppen op. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: