søndag den 14. oktober 2012

Kringle med marcipan og æbler

Dej:
50 g gær
2 dl mælk
250 g smør
3 æg
650 g mel
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
200 g marcipan
2 æbler
hakkede nødder og perlesukker til pynt

Sådan gør du:
  1. Smelt smørret
  2. Kom gær, mælk, smeltet smør, sukker og salt i en røremaskine og rør til gæren er opløst
  3. Tilsæt æggene
  4. Tilsæt melet og ælt dejen i 20 min
  5. Lad dejen hæve i 30 min
  6. Skæl æblerne og skær dem i tern
  7. Del dejen i 2 og pres den ud til et rektangel, så den er 20 cm bred og en pladelængte lang
  8. Kom æbler og marcipan på midten og fold dejen om. Luk den godt til
  9. Vend lukningen ned ad på pladen
  10. Lad dem hæve i 30 min
  11. Pensel med æg, mælk eller kaffe og drys med hakkede nødder og perlesukker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: