50 g gær
2 dl mælk
250 g smør
3 æg
650 g mel
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
200 g marcipan
2 æbler
hakkede nødder og perlesukker til pynt
Sådan gør du:
- Smelt smørret
- Kom gær, mælk, smeltet smør, sukker og salt i en røremaskine og rør til gæren er opløst
- Tilsæt æggene
- Tilsæt melet og ælt dejen i 20 min
- Lad dejen hæve i 30 min
- Skæl æblerne og skær dem i tern
- Del dejen i 2 og pres den ud til et rektangel, så den er 20 cm bred og en pladelængte lang
- Kom æbler og marcipan på midten og fold dejen om. Luk den godt til
- Vend lukningen ned ad på pladen
- Lad dem hæve i 30 min
- Pensel med æg, mælk eller kaffe og drys med hakkede nødder og perlesukker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: