søndag den 19. maj 2013

Koldskål med guf og frugt





Luftig koldskål
1 dl fløde
1 blad husblas
1 vanllestang
1-2 spsk sukker - alt efter smag
saften fra 1/2 citron
2 dl kærnemælk

Sådan gør du:
  1.  Opblød husblassen i kold vand
  2. Flæk vanillestanden og tag kornene ud
  3. Varm fløden op - det skal ikke koge
  4. Opløs sukker og vanille i føden
  5. Vrid husblassen og pisk den i fløden, så den opløses
  6. Tilsæt citronsaft og kærnemælk
  7. Smag det til
  8. Kom det i en sifon og stil det på køl i ca 5 timer eller til næste dag
Guf
1 bæger æggehvide
1/2 tsk eddike
100 g flormelis

Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne luftige
  2. Tilsæt eddike og pisk det sejt
  3. Tilsæt flormelis og pisk det sammen
  4. Smag på det, hvis du vil have det mere sødt kan du tilsætte lidt mere flormelis
  5. Kom det i en sprøjtepose
Ristedehavregryn
1/2spsk smør
1/2 dl havregryn

Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og lad det bruse op
  2. Kom havregrynene på 
  3. Rist dem gyldne
  4. Læg dem på et stykke fedtsugendepapir

Rabarber
3 stænger raberber
1 tsk vanillesukker
1 spsk sukker

Sådan gør du:
  1. Snit rabarberne i små stykker
  2. Kom sukker og vanllesukker på
  3. Kom det 15 min i ovnen ved 150 grader
Frisk frugt - det du godt kan li
Jordbær, hindbær, brombær eller blåbær
evt hindbærpulver til pynt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: