1 dl fløde
1 blad husblas
1 vanllestang
1-2 spsk sukker - alt efter smag
saften fra 1/2 citron
2 dl kærnemælk
Sådan gør du:
- Opblød husblassen i kold vand
- Flæk vanillestanden og tag kornene ud
- Varm fløden op - det skal ikke koge
- Opløs sukker og vanille i føden
- Vrid husblassen og pisk den i fløden, så den opløses
- Tilsæt citronsaft og kærnemælk
- Smag det til
- Kom det i en sifon og stil det på køl i ca 5 timer eller til næste dag
1 bæger æggehvide
1/2 tsk eddike
100 g flormelis
Sådan gør du:
- Pisk æggehviderne luftige
- Tilsæt eddike og pisk det sejt
- Tilsæt flormelis og pisk det sammen
- Smag på det, hvis du vil have det mere sødt kan du tilsætte lidt mere flormelis
- Kom det i en sprøjtepose
1/2spsk smør
1/2 dl havregryn
Sådan gør du:
- Smelt smørret og lad det bruse op
- Kom havregrynene på
- Rist dem gyldne
- Læg dem på et stykke fedtsugendepapir
Rabarber
3 stænger raberber
1 tsk vanillesukker
1 spsk sukker
Sådan gør du:
- Snit rabarberne i små stykker
- Kom sukker og vanllesukker på
- Kom det 15 min i ovnen ved 150 grader
Jordbær, hindbær, brombær eller blåbær
evt hindbærpulver til pynt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: