onsdag den 1. maj 2013

Risotto med sukkerærter og sprødt bacon



1 løg
300 g risottoris
2 spsk olie
25 g smør
1 l grønsagsbouillon = 1 liter kogt vand + en grønsagsbouillonterning
1 dl hvidvin
150 g revet ost fx kornly, havgus, vesterhavsost ellerparmesan
Lidt groft hakket persille  
150 g sukkerærter
4 skiver bacon

Sådan gør du:

  1.  Pil og hak løget
  2. Kom olie og smør i en gryde og varm det op
  3. Tilsæt løget og lad det stege ved svag varme – det må ikke blive brunt
  4. Tilsæt ris og lad dem blive fedtet ind
  5. Tilsæt bouillon og lad det simre ca 20 min – husk at rør under vejs
  6. Når risene er møre tilsættes
  7.  Fint snittet sukkerærter og revet ost
  8. Steg baconen sprød på en pande
  9. Smag det til 
  10. Drys med sprødt bacon og persille på tilsidst

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: