søndag den 14. april 2013

Bøf med tre slags løg og portvinsglace - Bøf med løg!

Portvinsglace
3 dl kalvefond
4 dl portvin
2 laurbærblade
1 spsk peberkorn
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
25 g kold smør
- hvis du har en rest vin, så kan du også tilsætte den

Sådan gør du:
  1. Pil og hak løget
  2. Sauter det i lidt smør eller olie
  3. Kom resten på og lad det koge ind et par timer
  4. Si det
  5. Pisk det kolde smør i tilsidst
Sellericreme
1 knoldselleri
25 g smør
1/2 dl fløde
1 spsk citronsaft
1 tsk salt

Sådan gør du:
  1. Skræl sellerien
  2. Skær den  tern
  3. Kog den i vand ca 15 min til det er mørt. Du kan evt koge den i mælk/vand, så bliver den mere hvid
  4. Hæld vandet fra
  5. Blend det hele sammen
  6. Smag det til med salt
* Cremen kan sagtens forberedes og lunes inden det skal bruges

4 Tournedos
Salt
1 fed hvidløg
5 kviste timian
2 spsk olie
25 g smør

4 banan skalotteløg
4 forårsløg
evt 4 ramsløg med løg
2 skiver knoldselleri som du skærer til trekanter
1 spsk olie
10 g smør

1/4 dl ramsløgsolie Ramsløgsolie

Sådan gør du:
  1. Kog sellerierne i 3 min i let saltet vand
  2. Varm en pande op med olie
  3. Steg skalotteløg til de er næsten møre
  4. Tilsæt derefter forårsløgogramsløg
  5. Tilsæt en klat smør og salt og sving panden rundt
  6. Steg sellerierne på den ene side på en varm pande
  7. Steg bøfferne på en varm grillpande - ca 3 min på hver side. Alt efter størrelse.
  8. Lad bøfferne hvile lidt
Anret:
Sellericremen lidt over midten og placer bøffen ved siden af. Kom 2 sellerier på og placer løget oven på den ene og dryp med ramsløgsolie og portvinsglace.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: