3 dl kalvefond
4 dl portvin
2 laurbærblade
1 spsk peberkorn
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
25 g kold smør
- hvis du har en rest vin, så kan du også tilsætte den
Sådan gør du:
- Pil og hak løget
- Sauter det i lidt smør eller olie
- Kom resten på og lad det koge ind et par timer
- Si det
- Pisk det kolde smør i tilsidst
1 knoldselleri
25 g smør
1/2 dl fløde
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
Sådan gør du:
- Skræl sellerien
- Skær den tern
- Kog den i vand ca 15 min til det er mørt. Du kan evt koge den i mælk/vand, så bliver den mere hvid
- Hæld vandet fra
- Blend det hele sammen
- Smag det til med salt
4 Tournedos
Salt
1 fed hvidløg
5 kviste timian
2 spsk olie
25 g smør
4 banan skalotteløg
4 forårsløg
evt 4 ramsløg med løg
2 skiver knoldselleri som du skærer til trekanter
1 spsk olie
10 g smør
1/4 dl ramsløgsolie Ramsløgsolie
Sådan gør du:
- Kog sellerierne i 3 min i let saltet vand
- Varm en pande op med olie
- Steg skalotteløg til de er næsten møre
- Tilsæt derefter forårsløgogramsløg
- Tilsæt en klat smør og salt og sving panden rundt
- Steg sellerierne på den ene side på en varm pande
- Steg bøfferne på en varm grillpande - ca 3 min på hver side. Alt efter størrelse.
- Lad bøfferne hvile lidt
Sellericremen lidt over midten og placer bøffen ved siden af. Kom 2 sellerier på og placer løget oven på den ene og dryp med ramsløgsolie og portvinsglace.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: