søndag den 14. april 2013

Kage med passionsfrugtsmousse og chokolade ganache

 
Bund
100 g hasselnødder
50 g smør
50 g kartoffelmel
3 æg
175 g sukker
1 tsk vanillesukker

Sådan gør du:
  1. Blend hasselnødder med smeltet smør til en ensartet masse
  2. Pisk æg, sukker og vanillesukker i 10 min på røremaskinen
  3. Vend det hele sammen
  4. Kom dejen i en springform
  5. Bag den 20 min ved 180 grader
 Passionsfrugtmousse
1 bager past. æggeblomme
50 g sukker
1 stang vanille
4-5 tsk passionsfrugtspulver - dette kan købes på nettet eller i torvehallerne
2,5 dl fløde
1,5 blad husblas
100 g chokolade
1/2 limeskal

Sådan gør du:
  1. Sæt husblas i blød i kold vand i 10 min
  2. Hak chokolden
  3. Smelt chokoladen over vandbad
  4. Pisk 2 dl fløde til let skum 
  5. Pisk æggeblomme, vanillekorn og sukker til en luftig masse
  6. Tilsæt passionsfrugtspulver
  7. Var 0,5 dl fløde op og opløs husblassen i det - husk at vride vandet fra
  8. Vend chokoladen, revet limeskal og husblas med æggemassen
  9. Vend tilsidst fløden i

Mælkechokolade ganache
145 g mælkechokolade
2,5 dl fløde

* Passionsmousse og mælkechokoladeganache skal laves nogen lunde samtidigt, så de ikke sætter sig. Pisk evt fløden til begge dele og smelt chokoladen samtidig.

Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen over et vandbad
  2. Pisk fløden let
  3. Vend det sammen - husk chokoladen må helst ikke var over 45 grader
Læg lagen sammen
Halver bunden og læg bunden i en springform, kom passionsfrugtmousse på. Kom toppen på og dernæst ganache så formen er fyldt. Du kan evt komme lidt i en sprøjtepose og pynte med det inden servering. Lad kagen hvile nogle timer i køleskabet - eller natten over.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: