Bund
100 g hasselnødder
50 g smør
50 g kartoffelmel
3 æg
175 g sukker
1 tsk vanillesukker
Sådan gør du:
- Blend hasselnødder med smeltet smør til en ensartet masse
- Pisk æg, sukker og vanillesukker i 10 min på røremaskinen
- Vend det hele sammen
- Kom dejen i en springform
- Bag den 20 min ved 180 grader
1 bager past. æggeblomme
50 g sukker
1 stang vanille
4-5 tsk passionsfrugtspulver - dette kan købes på nettet eller i torvehallerne
2,5 dl fløde
1,5 blad husblas
100 g chokolade
1/2 limeskal
Sådan gør du:
- Sæt husblas i blød i kold vand i 10 min
- Hak chokolden
- Smelt chokoladen over vandbad
- Pisk 2 dl fløde til let skum
- Pisk æggeblomme, vanillekorn og sukker til en luftig masse
- Tilsæt passionsfrugtspulver
- Var 0,5 dl fløde op og opløs husblassen i det - husk at vride vandet fra
- Vend chokoladen, revet limeskal og husblas med æggemassen
- Vend tilsidst fløden i
Mælkechokolade ganache
145 g mælkechokolade
2,5 dl fløde
* Passionsmousse og mælkechokoladeganache skal laves nogen lunde samtidigt, så de ikke sætter sig. Pisk evt fløden til begge dele og smelt chokoladen samtidig.
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen over et vandbad
- Pisk fløden let
- Vend det sammen - husk chokoladen må helst ikke var over 45 grader
Halver bunden og læg bunden i en springform, kom passionsfrugtmousse på. Kom toppen på og dernæst ganache så formen er fyldt. Du kan evt komme lidt i en sprøjtepose og pynte med det inden servering. Lad kagen hvile nogle timer i køleskabet - eller natten over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: