400 g hakket okse
1 løg
2 gulerødder
5 champignoner
1/2 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
1 dåse tomater
2 spsk kyllinge fond, en terning eller en Fond Du chef fra Knorr
Bechamelsauce
2 spsk smør
2 spsk mel
4 dl lum mælk
1/4 tsk revet muskat
1/2 tsk salt
5-6 kartofler
2 squash
Sådan gør du:
- Pil og hak løg
- Skræl og riv gulerødderne
- Skær peberfrugten i tern
- Varm gryden op kom olie i og svits kødet
- Kom kødet i en lille skål
- Steg løg til de er klare
- Tilsæt revet gulerod og rød peberfrugt
- Lav plads i gryden til at brænde tomatpuréen af - lad lige tomatpuréen boble
- Kom derefter en dåse tomater, revet hvidløg og fond ved
- Tilsæt kødet og lad det simre 1 time eller mere og lav imens bechamelsaucens
- Smag til med salt, sukker, eddike og peber
- Bechermelsauce: Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet og rør det godt sammen
- Tilsæt den lune mælk lidt adgangen ca 1 dl ad gangen - det skal boble inden du tilsætter mere mælk.
- Lad saucen koge 5 min
- Smag til med salt og muskat
- Skær squashen i tynde skiver og drys dem med lidt salt - lad dem hvile 20 min
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
- Læg mussakaen sammen med skiftevis kød, kartofler, squash og bechamel
- Drys evt lidt rasp å tilsidst
- Bag den i oven i 50-60 min ved 200 grader
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: