torsdag den 11. april 2013

Moussaka med squash

1 spsk olie
400 g hakket okse
1 løg
2 gulerødder
5 champignoner
1/2 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
1 dåse tomater
2 spsk kyllinge fond, en terning eller en Fond Du chef fra Knorr

Bechamelsauce
2 spsk smør
2 spsk mel
4 dl lum mælk
1/4 tsk revet muskat
 1/2 tsk salt

5-6 kartofler
2 squash

Sådan gør du:
  1. Pil og hak løg
  2. Skræl og riv gulerødderne
  3. Skær peberfrugten i tern
  4. Varm gryden op kom olie i og svits kødet
  5. Kom kødet i en lille skål
  6. Steg løg til de er klare
  7. Tilsæt revet gulerod og rød peberfrugt
  8. Lav plads i gryden til at brænde tomatpuréen af - lad lige tomatpuréen boble
  9. Kom derefter en dåse tomater, revet hvidløg og fond ved
  10. Tilsæt kødet og lad det simre 1 time eller mere og lav imens bechamelsaucens
  11. Smag til med salt, sukker, eddike og peber
  12. Bechermelsauce: Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt melet og rør det godt sammen
  13. Tilsæt den lune mælk lidt adgangen ca 1 dl ad gangen - det skal boble inden du tilsætter mere mælk.
  14. Lad saucen koge 5 min
  15. Smag til med salt og muskat
  16. Skær squashen i tynde skiver og drys dem med lidt salt - lad dem hvile 20 min
  17. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  18. Læg mussakaen sammen med skiftevis kød, kartofler, squash og bechamel 
  19. Drys evt lidt rasp å tilsidst
  20. Bag den i oven i 50-60 min ved 200 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: