75 g hvedemel
1 spsk sukker
25 g smør
1/2 lille æg
Sådan gør du:
- Smuldr smør og mel god sammen
- Tilsæt æg og sukker
- Ælt dejen godt
- lad den hvile i mindst 30 min i køleskabet
- Rul dejen ud og kom det i en form der måler ca 20 cm i diameter
Marcipanfyld:
50 g marcipan
25 g smør
30 g sukker
1/2 æg
Sådan gør du:
- Riv marcipanen på et rivejern
- Bland alle ingredienserne godt sammen
- Smør marcipanmassen på bunden
- Bag den ved 200 grader i ca 20 min eller til den er gylden
25 g sukker
20 g maizena
1/2 stang vanille
2,5 dl mælk
1 past æggeblomme
Sådan gør du:
- Bland sukker, maizena og kornene sammen med 0,5 dl mælk og pisk det godt
- Tilsæt derefter æggeblommen
- Varm 2 dl mælk og den tomme vanillestang op i en gryde
- Når mælken koger tilsættes de øvrige ingredienser
- Lad det koge i 5-10 sekunder til det tykner
- Hæld cremen over i en skål og lad den køle af i køleskabet
1 spsk usaltede pistacienødder
Sådan gør du:
- Hak nødderne
- Nip jordbærne og halver dem
- Kom cremen på bunden og fordel jordbærne
- Drys tilsidst med pistacienødder
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: