2 cm ingefær
1 chili
2 fed hvidløg
1 spsk sesamolie
1 lille løg
2 gulerødder
15 cm agurk
1 peberfrugt
20 sukkerærter
100 g fuldkorns ægnudler
3 spsk sød chilisauce
2 spsk soya
1 spsk sesamolie - anden olie kan også anvendes
1 dl cashewnødder
lidt salt
Sådan gør du:
- Riv ingefær og hvidløg
- Flæk chilien, tag kernerne ud og hak chilien
- Bland rejer, ingefær, hvidløg, 1 spsk olie og chili sammen og lad det det trække i 1-12timer
- Pil og hak løget
- Kom lidt olie på panden og steg løg og rejer i ca 5 min
- Kom kogende vand på nudlerne og lad det trække i 2 min eller til de er bløde
- Si vandet fra og lad dem køle af
- Skræl gulerødderne og skær dem i stave
- Flæk peberfrugten og tag kernerne ud og skær den i stave
- Skær agurken i stave
- Skær sukkerærterne i tynde strimler
- Hak nødderne
- Bland det hele godt sammen i en skål
- Tilsæt sød chilisauce, soya og sesamolie og bland det godt sammen
- Pynt til sidst med nødderne
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: