Boller og knækbrøs |
5 dl koldt vand
25 g gær
1 brev surdej eller 1 dl hvedesurdej
2 dl rugmel
7-8 dl hvedemel med fudkorn
2 spsk salt
2 spsk malt sirup
Sådan gør du:
- Opløs gæren i vandet
- Kom resten af ingredienserne i røremaskinen
- Rør det ca 20 min eller til det slipper kanten
- Lad det hæve 12 timer i køleskabet
- Form det til boller - bag bollerne i ca 15 min ved 250 grader på forvarmede plader.
- Hvis du vil lave knækbrød, så skal du tage en lille klup - jeg brugte hvad der svarer til 2 boller og dryssede dem godt med mel. Derefter rullede jeg det igennem en pastamaskine på de første 6 indstillinger. Pensel med æggehvide eller vand drys med frø, salt eller rosmarin. og bag dem i ca 13 min ved 200 grader - hold øje med dem efter 10 min
dejpladder inden de skal bages |
De færdige kækbrød |
Boller |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: