torsdag den 27. september 2012

Hyben/æble marmelade

400 g hyben*
2 æbler - jeg brugte Discovery
1 dl vand
3 dl rørsukker
1 vanillestang
1/2 citron

Sådan gør du:
  1. Kom hyben, æbler, vand, rørsukker og korn og vanillestang i en gryde
  2. Lad det koge indtil det er mørt - det tager ca 30 min
  3. Tilsæt citronsaft
  4. Kom det på atamonskyllede glas
  5. Det smager skønt til ost, til is eller bare på brød

* Halver dem og frys dem, så kan du let tage kernerne ud uden det klør.


2 kommentarer:

  1. Hej Mette!
    Skøn blog!

    Hvad gør du for at konservere? Jeg er i tvivl om, hvor meget jeg skal bruge og om, hvor længe det egentlig kan holde.

    Kh. Cristine

    SvarSlet
  2. Kære Cristine
    Tak!!
    Du skal sørge for at dine glas er helt rene - skold dem evt med kogende vand. Derudover bruger jeg bare atamon, du kommer ca 1 tsk i hvert glas skruer låget på og ryster. Derefter kommer du den varme marmelade i og stiller det køligt og mørkt, så kan de ca holde et år.
    God weekend

    Knus Mette

    SvarSlet

Skriv endelig en kommentar: