Jeg ved ikke, om det var fordi, at det var omgivelserne –
Munkebo Kro – trygge rammer med mange minder fra min barndom.
Hvor de mange besøg
på Munkebo kro med min far, der var rådgivende ingeniør på de nye tilbygninger, der i dag er værelser og selskabslokaler. I den tid var det altid hyggeligt at komme i krostuen med Bjørn, Misser
og Rigmor, som ofte bød på sodavand og
is, hvilket i sig selv var en herlig ting for et barn i 80´erne.
Eller om det
er i mindet om min første arbejdsplads
som opvasker – den gang, at det var stegte ål med stuvede kartofler man spiste
på kroen. Ja, faktisk nåede jeg også forbi som stuepige et par somre.
Senere efter
Thomas Pasfall overtog, og min far heldigvis endnu en gang var rådgivende
ingeniør på projektet om at renovere Munkebo Kro, således at den kunne blive til et
helt igennem fantastisk spisested - har jeg har været så heldig at besøge stedet flere gange – hver gang har det
bare været helt i top.
Denne gang var det så NaCl der stod bag og Tak for en helt
igennem fantastisk oplevelse…! Det var en aften fyldt med nye livretter – den ene
ret bød på hele 6 livretter på en tallerken!
Jeg nød at være tilbage på Kroen, der har bud på så mange
dejlige madoplevelser. Denne gang var det som om, at hele holdet bag NaCl gav
den ekstra gas og det er vi helt sikkert en flok der sætter stor pris på!
Sort snack |
Det er altid en fornøjelse at være med til et NaCl
arrangement, men lige fra jeg satte tænderne i den sorte snack med jomfruhummer og
hummermayonaise kunne jeg mærke det her bliver en dejlig aften.
De to andre
snack var mindst ligeså fantastiske – vaggelæg med skagenskinke og majonæse samt
torskelever med rogn og dild - alle
serveret i smukke omgivelser i Pasfalls skønne vinkælder.
Den første forret var Blæksprutte med sort mayonaise, agurk, avokado og lime
Skøn og meget velsmagende ret |
Anden forret var Pocheret laks med røg, fennikelsalat, varm rygeost og agurk
Sidste forret var en virkelig skøn rå makrel med en let røgsmag, skønne urter og syrnetfløde skilt med dildolie
Efter disse skønne forretter var det tid til en meget velsmagende grønsagsret med grønsager fra Søren Wiuff. Bl.a bestod retten af hele minimajs med blade og det hele - de havde den fineste smag af lakrids.Efter 20 min pause havde vi appetitten til 3 hovedretter:
Den første var And på den helt skønne måde:
Ande foie gras, confiteret and, sprødstegte brisler, syltede bøgehatte, en gul syrlig blommesauce og rød sødere blommesauce og skønne urter. MUMS den sad lige i øjet! |
nu med herlig og meget velsmagende fond/glace |
Den sidste hovedret var et indspark fra Færøerne
Smuk ret med lufttørret lam med fermenterede poppede korn, tre slags tang, røget mælkeskum og syrlige urter fra Færøerne |
Forrest en dejlig cremet frisk ost, dernæst en egetræsost, en ost med malt, en råmælksost og tilsidst en ged/ko eller på fynsk gko-ost. alle herlige oste, der kun giver anledning til endnu et besøg i Arla Unika i Torvehallerne!
Skovsyreis var det næste indslag og helt vildt at Christoffer havde plukket 2 kg skovsyre ... Vildt!
Skovsyreis, brombær i flere afskygninger, honning, solbærblade og yoghurt i skøn forening |
Bananmad hed den sidste ret fra Mie - jeg var lidt skeptisk, men på den anden side plejer Mie at ramme plet hver gang - og det må man også hun gjorde denne gang!
En lille hyggelig historie om mindet fra Mies madpakke med bananmadder og skøn servering gik det hele bare op i en højere enhed! Den bedste bananmad jeg har smagt!
Bananis, bananskum, bananolie, mandler - ja og faktisk en par flere skønne ting som fuldendte retten! |
1000 tak for en skøn og dejlig oplevelse - glæder mig til næste gang!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: