søndag den 25. september 2011

Svampe HØST

Lørdagens svampe jagt blev til svampe høst. Skovbunden var fyldt med tragtkantareller - de stod smukt i store klaser. Efter nogle timer havde vi samlet 2,3 kg tragtkantareller og lidt alm kantareller.
Da vi hælde høsten ud på en udbredt avis fyldtes spisestuen med en skøn duft af kantareller. Vi fandt børsterne frem og rensede alle svampene, dog afbrudt af et par spisepauser, hvor vi prøve smagte de forskellige kantareller. Der var en helt tydelig forskel de alm kantareller havde en rund, bløde og nøddeagtig smag mens tragtkantarellerne var mere delikate, men fælles for dem begge er, at har de den mest vidunderlige duft, konsistens og smag.
De rensede svampe blev sauteret, så de kunne komme i fryseren, en lille del blev tørret i ovnen andre blev kogt og lagt i glas, overhældt med olivenolie, hvidløg, peberkorn og laurbærblade - det har jeg aldrig prøvet, men jeg tænker at de kan steges på panden med et godt resultat.
De sidste svampe blev brugt til en klassisk flødestuvning med hvidløg - dette blev spist til en dejlig steak med tomatsalat med hyldeblomsteddike og det godt glas rødvin.
Intet mindre end en skøn og dejlig lørdag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: