fredag den 10. august 2012

Surdejsboller med tranebær, kerner og nødder

1 pose surdej
5 dl koldt vand
25 g gær
1 spsk salt
1 spsk honning
2 dl 5 -korns blanding
2 dl grove havregryn
1,5 dl tranebær
2 dl nødder - hassel, valnødder eller mandler
1dl græskarkerner
8 dl hvedemel med fuldkorn eller stenkværnsmalet mel fx fra Meyers, De 5 gaarde eller hvid hvede
Sammenpiske æg til pensling
Havreflager

Sådan gø du:
  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt resten af ingredienserne
  3. Rør det 20 min på røremaskinen
  4. Lad det hæve i en 1-2 time på køkkenbordet eller 12 timer i køleskabet
  5. Form dejen til boller med to spiseskeer
  6. Lad det hæve 1 time
  7. Opvarm ovnen til 250 grader 
  8. Pensel bollerne og drys med havreflager
  9. Bag bollerne ca 15 min ved 200 grader
  10.  Bollerne smager rigtig dejligt sammen med ost

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: