søndag den 26. maj 2013

Braiseret dådyrhals med cremet perlebyg

1 dådyrhals
1/4 knoldselleri
2 gulerødder
2 løg
5 kviste timian
1 spsk peberkorn
3 dl hvidvin
3 dl vand
2 fed hvidløg
1 spsk salt

Sådan gør du
  1. Varm olie på i en gryde
  2. Brun kødet i gryden
  3. Brun selleri, løg og gulerødder
  4. Kom timian, hvidvin, vand, hvidløg, peberkorn og salt ved
  5. Lad det simre ved 100 grader i 8 timer
1/2 knoldselleri
2-3 gulerødder
10 små skalotteløg
3 kviste timian
2 spsk olie
salt

Sådan gør du:
  1. Skræl grøntsagerne
  2. Skær selleri og gulerødder ud i små trekanter
  3. Varm olien op
  4. Kom timian på
  5. Steg grøntsagerne så de tager lidt farve
  6. Smag til med salt og evt lidt citron
Lav retten færdig
  1. Si fonden fra kødet
  2. Kog den op og jævn den med en meljævnng
  3. Pil kødet af benet
  4. Kom grøntsager og kød tilbage i saucen
Cremet perlebyg
2 dl perlebyg
5 dl hønsefond
1 dl hvidvin
4 spsk mascapone 
1 skolptteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
2 spsk revet ost fx havgus eller vestershavsost
krydderurter fx perille, timian, løvstikke, ramsløg
Citron

Sådan gør du:
  1. Kog byggen i fonden i 15 min og hæld vandet fra - du kan evt gemme lidt til at spæde op med til sidst
  2. Pil og hak løgene
  3. Kom olie i en gryde
  4. Steg løgene uden de tager farve
  5. Tilsæt hvidvin og lad det koge op
  6. Kom byggen i
  7. Tilsæt mascapone, ost og urter
  8. Smag til med salt, peber og citron
400 g Forskellige svampe
1 spsk smør
2 kviste timian
1 fed hvidløg
salt
citron

Sådan gør du:
  1. Smelt smørret kom hvidløg, timian og svampe på
  2. Steg dem gyldne 
  3. Smag til med salt og citron
  4. Anret på tallerkner 
  5. Pynt med ramsløgs blomster
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: