lørdag den 2. juni 2012

Rabarberkingle med marcipan


1,25 dl mælk
1/2 pk gær
60 g sukker
1/2 tsk kardemomme
1 æg
50 g smør, stuetemperatur
1 knsp salt
225 g mel

Fyld:
75 g sukker
75 g smør
1 tsk vanillesukker
75 g marcipan
300 g rabarber

Sådan gør du:
  1. Lun mælken i en gryde til den er fingervarm
  2. Hæld den i en skål og opløs gæren heri 
  3. Tilsæt sukker, kardemomme, æg, salt og smør og rør det godt sammen
  4. Tilsæt melet og rør godt - dejen er lidt klistret, så den skal ikke æltes med hænderne!
  5. Lad den hæve 60 min
  6. Lav fyldet: Skær rabarberne i tynde skiver, ælt smør, sukker, vanillesukker og marcipan godt sammen. Tilsæt rabarberne
  7. Hæld dejen ud på et meldysset bord og rul den ud til et rektangel, der har samme længde som pladen  og ca 20 cm i breden
  8. Læg fyldet på i to baner ca 5 cm fra kanten. 
  9. Fold dejen over fyldet og lad dejen mødes på midten. Fold enderne godt sammen
  10. Lad kringlen hæve i 60 min
  11. Pensel med mælk og drys med hakkede mandler og perlesukker
  12. Bag den i ca 25 min ved 180 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: