søndag den 17. marts 2013

Pulled pork

Jannes fine billede
Pulled pork
1 nakkefilet
2 spsk salt
1 spsk sukker
 2 spsk paprika - gerne 1 spsk  røget paprika
2 fed hvidløg
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 spsk peberkorn

Sådan gør du:
  1. Kom det hele i en plastikposer 
  2. Masser det godt ind i kødet
  3. Lad det hvile natten over eller ca 12 timer i køleskabet
Marinade:
2 dl ketchup
1 dl eddike
3 spsk brun farin
1 tsk timian
1 chili eller alt efter smag
1/2 tsk salt
1/2 fed presset hvidløg

Sådan gør du:
  1. Rør det hele sammen og smag det til
  2. Den skal være syrlig så den tager den fede smag fra køddet

Lav stegen
  1.  Kom den i ovnen ved 80 grader i 12 timer eller 8 timer ved 100 grader
  2. Kom marinaden på undervejs
  3. Stegen skal i en jerngryde, stegeso eller et fad med folie over
  4. Når kødet er færdigt skal det trækkes fra hinanden med to gafler
Serveres med
Coleslaw med æbler
Bløde burgerboller

Det færdige kød

2 kommentarer:

  1. Kan man lave pulled poork på bål?

    SvarSlet
  2. Ja, bestemt. Vi lavede det over bål i sommer - vi brugte en jerngryde. Det blev rigtig godt..

    SvarSlet

Skriv endelig en kommentar: