mandag den 4. marts 2013

Luksus chili con carne

400 g tykkam, spidsbryst,  eller et lignede stykke kød
3 dl tørrede bønne fx kidney røde eller hvide
1 spsk olie
1 dl linser røde eller grønne
10 perleløg eller 2 alm løg i både
1 rød peber
2 gulerødder
2 stænger bladselleri
3 spsk tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
1 chili
1 tsk spidskommen
salt og peber

Ris og creme fraiche

Sådan gør du:
1. dag
1) Stil bønner i blød i 12 timer og kog dem i 45 min
2) Kom 1 spsk salt og 1/2 spsk sukker på kødet og lad det trække i 12 timer
2.dag
  1. Brun kødet af i lidt olie
  2. Pil perleløgne 
  3. Brun perleløgene 
  4. Kom kød og løg i en jern gryde sammen med tomatpure, hvidløg og hakkede tomater. Rist evt tomatpuréen først, så får du mere sødme frem og stil det i oven i 6-8 timer ved 100 grader
  5. Hak hvidløg
  6. Skær bladselleri i tynde skiver
  7. Skræl gulerødderne og skær den i tern
  8. Flæk peberfrugten og skær den i tern 
  9. Flæk chilien og tag kernerne ud og skær den i små tern
  10. Brun grøntsagerne og tilsæt dem til kødet  sammen med chili og spidskommen og giv det 2 timer mere i ovnen. Du kan også tilsætte en kanelstang og et stykke mørk chokolade
  11. Kog linserne som anvist på pakken
  12. Tilsæt linser og bønner
  13. Smag retten til
  14. Kog risene som anvist på posen


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: