fredag den 12. april 2013

Fødselsdagslagkage



Lagkagebunde
3 æg
1,5 dl sukker
1 dl kartoffelmel
0,5 dl hvedemel
1 tsk vanillesukker
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vanillesukker i 10 min  en røremaskine til det er luftigt
  2. Si mel og kartoffelmel i
  3. Vend det forsigtigt sammen
  4. Kom det i en smurt springfrom
  5. Bag bundene i 10-15 min ved 180 grader
  6. Lad den køle 
  7. Flæk den med en brødkniv

Hindbærcreme
1/2 pose frostne hindbær
1 stang vanille
1/2 dl sukker
2 1/2 dl fløde
Sådan gør du:
  1. Flæk vanillestangen og tag kornene ud
  2. Kom sukker, hindbær og vanillekorn og stang i en gryde
  3. Kog det op
  4. Smag det evt til med mere sukker, men den skal være syrlig
  5. Lad det køle af
  6. Pisk fløden let
  7. Tag lidt af saften fra ca  spsk
  8. Vens resten af indbærerne og fløden sammen
Chokoladeglasur
3 dl flormelis
2 spsk kakao
3 spsk vand evt mere

Sådan gør du:
  1. Rør det sammen og kom det på den øverste lagkagebund

Marcipankant
1 spsk glokose
250g marcipan
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipan og glykose sammen
  2. Drys lidt flormelis ud på bordet
  3. Form den som et rektangel
  4. Rul det ud så det passer med kagens højde og omkreds
Forskellige bær
2,5 dl fløde pisket til skum

Læg lagkagen sammen
  1. Læg bunden på et fad
  2. Kom hindbærsaft på
  3. Kom hindbærcreme på
  4. Læg toppen på
  5. Kom marcipan kanten på
  6. Pynt med bær og flødeskum 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: