søndag den 29. september 2013

Rødkålssalat med blommesauté og blå ost

1/4 rødkålshoved
2 skalotteløg
8 blommer
1 fed hvidløg
1/2 dl balsamico
2 spsk honning
1 spsk olie
salt
1 dl valnødder
2 spsk blå ost
Dressing
2 spsk balsamico
1 spsk olie
1 tsk grov sennep
salt
evt lidt honning eller sukker alt efter hvor sød eddiken er

Sådan gør du
  1. Snit kålen meget fint
  2. Rist valnødderne gyldne i ovnen eller på en pande
  3. Rør ingredienserne til dressingen sammen 
  4. Vend kålen i dressingen
  5. Halver blommerne og tag stenen ud
  6. Pil og del løgene i kvarte
  7.  Varm olien op på en pande
  8. Brun løgene på den ene side, så de er godt brune
  9. Vend løgene til den anden skæreside, og kom blommerne på med skære siden nedad
  10. Lad det stege 1 min til blommer er lidt brune og karamelliserede
  11. Kom smør på er rør det rundt
  12. Tilsæt derefter balsamico, presset hvidløg, honning og salt
  13. Lad det koge lidt ind
  14. Smag til
  15. Kom det over kålen 
  16. Afslut med stykker af blå ost og valnødder
  17. Passer fint til and eller svinekød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: