onsdag den 29. januar 2014

Nemme thebirkes med eller uden marcipan

1 dl mælk
1 æg
25 g gær - gerne øko gær, da det bare smager bedre
100g smør
1 spsk sukker
1 tsk salt
350 g mel - gerne hvedemel med fuldkorn eller halv hvede halv fuldkorn

Fyld- hvis du vil lave de søde eller skal dette bare undlades
75 g marcipan
50 g smør
 æg til penling og birkes eller sesam, hvis du bedre kan lide det 

Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i mælken 
  2. Tilsæt salt, sukker og æg
  3. Smuldr smørret i melet
  4. Tilsæt smør og mel til mælkeblandingen 
  5. Ælt det godt sammen 
  6. Lad det hæve i 30 min på køkkenbordet (Du kan evt lave det om aftenen og stille det til hævning i køleskabet og lave dem næste morgen
  7. Rul dejen ud til 20 x 65 cm
  8. Pensel med sammen pisket æg
  9. Bland marcipan og smør sammen, hvis du ønsker at have fuld i
  10. læg det på en stribe på den lange led
  11. Fold dejen 1/3 ind og fold til yderste kant, således, at dejen foldes gange.
  12. Vend dejen så den pæneste side er op ad, pensel med æg og drys med birkes
  13. Skær dejen ud i 12 lige store stykke og sæt dem på en plade
  14. Lad dem hæve i 30 min
  15. Bag dem i 12-15 min ved 200 grader



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Skriv endelig en kommentar: