fredag den 28. december 2012

Fynsk torskerogn med det hele

1 par torskebukser forkogt

timian kviste
smør og olie til stegning

Sennepssauce
1 dl fiskefond
1 d hvidvin
1,5 dl fløde
25 g smør
2 æggeblommer
1 tsk sennep

glasserede rødbeder
2 rødbeder
1 spsk olie

2 spsk balsamico
1 tsk honning
1/2 tsk salt
1 spsk koldt smør

2 skiver ristet bacon

4 tsk kapers
Sådan gør du saucen:
  1. Kog fiskefond, fløde og hvidvin ind til en passende konsistens
  2. Pisk smørret ind
  3. Pisk æggeblommerne i og lad det tykne
  4. Smag til med sennep
  5. Kom det i sen sifon og stil den i et vandbad ved ca 50 grader
  6. Sæt en patron i når det skal sprøjtes ud
Sådan gør du rødbederne:
  1. Skræl rødbederne og skær dem i tern
  2. Steg den i ca 5 min i olie
  3. Tilsæt balsamico, honning og salt og lad det simre i 10 min
  4. Kom koldt smør på og lad det glasere færdigt
  5. Smag til med salt
Sådan gør du torskerogn:
  1. Skær det i 0,5 cm tykke skiver
  2. Smelt smør og lidt olie på en pande - tilsæt evt timian kviste
  3. Steg det gyldent på begge sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: