fredag den 28. december 2012

Æble suppe med vanilleis og salt karamel

Saltkaramel
1 dåsen kondenseret mælk
vand så det dækker dåsen
flage salt

Sådan gør du:
  1. Sæt dåsen i en gryde, så den bliver dækket med vand
  2. Lad det småkoge i 4 time - den skal hele tiden være dækket af vand
  3. Tag den op
  4. Lad det køle af
  5. Tag 4 spsk fra og smag det til med flagesalt, så det har en fin smag af salt
  6. Resten af karamellen kan gemme og fx spises på brød
Æblesuppe
3 cox orange æbler
1 stang vanille
2 spsk sukker
1 dl vand

Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne og tag kernehuset ud
  2. Skær dem i kvarte
  3. Flæk vanillestangen og tag kornene ud
  4. Kom æbler, vand og vanillestang i en gryde og kog det mørt
  5. Blend det med en stavblender og smag til med sukker
  6. Lad det køle af
Ristede nødder
ca 24 nødder - rist dem på en pande til de er gyldne og skallen falder af
 
Æbletern
 æble
citronsaft
Sådan gør du:
  1. Skræl æblet og fjern kernehuset
  2. Skær det i små tern
  3. Pres lidt citronsaft over
Vanilleis - køb en god vanilleis
Anret
Æblesuppen i bunden, derefter en lille klat karamel og isen oven på. Afslut med ristede nødder, karamel og æbletern

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: