søndag den 9. december 2012

Vinter lagkage

Bunde:
3 æg
75 g sukker
180 g honning
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk støt ingefær
1 støt nelliker
200 g mel

Sådan gør du:
  1. Rør sukker, honning og æg sammen til en luftig masse - pisk det ca 10 min på en røremaskine
  2. Si hvedemel, kryderier og bagepulver i
  3. Vend det forsigtigt sammen
  4. Kom dejen i en springform 21 cm
  5. Bag den 35 min ved 200 grader
  6. Lad den køle af
Appelsin fromage:
2,5 dl appelsin juice af god kvalitet
50 g sukker
1 vanillestang
skal og saft fra 1 appelsin og 1 citron
6 dl fløde
6 blade husblas


Sådan gør du:
  1.  Læg husblas i kold vand
  2. Kom vanillekorn, sukker, juice, saft og skal i en gryde og kog det op
  3. Opløs husblas i appelsinblandingen - pisk det godt
  4. Lad det køle af
  5. Pisk fløden let
  6. Bland lidt af fløden med den afkølede appelsinblanding
  7. Vend derefter resten af fløden i 
  8. Lad det hvile på køl i 3 timer
Appelsinmarmelade

Lav kage færdig:
  1. Smelt 75 g chokolade over vandbad
  2. Pisk derefter 10 g smør i
  3. Del bunden i 3 lige store bunde
  4. Kom chokolade på toppen
  5. Kom evt lidt Cointreau på bundene
  6. Kom 2 spsk marmelade på hver af de 2 nederste bunde
  7. Kom 1/3 af fromagen på hver bund
  8. Den sidste 1/3 skal bruges til siderne og til at lave snelandskab på toppen
  9. Drys med hakkede pistacienødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: