10 timian kviste
1 fed hvidløg
1 spsk groft salt
4 håndfulde rygeflis - jeg bruge æbletræ
1 grillstarter fyldt med briketter
Sådan gør du:
- ca 5 -12 timer før du skal spise - rids stegen
- Salt kødet og læg det på timian og hakket hvidløg - husk at gnide sværen godt med salt og lad den derefter hvile 5-12 timer
- ca 3 timer førend du skal spise: start grillstarteren og læg rygeflisene i blød i vand
- Kom en foliebakke ned i medten af grillen og briketterne på hver side
- Kom rygeflisene på briketterne
- Læg stegen på risten og kom låget på
- Steg den i ca 2,5 time med låg på - husk at åbne for trækket, så det kommer luft ind
- Hvis sværen ikke er sprød efter de 2,5 time, så kan du give den lidt mere med sværen direkte på grillen - pas på den ikke brænder på
- Serveres fx med mormorsalat, agurkesalat og nye kartofler
Den ser lidt mørk ud, men det er pga røgen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: