søndag den 22. juli 2012

Surdejspizza med tomat og bøffelmozzarella

Jeg fik denne skønne og meget enkelte pizza på "Mother" i Kødbyen - hvis du elsker pizzaer, så skal du næsten prøve denne restaurant. Meget afslappet stemning og dejlig dejlig mad til rimelige priser.

 
Pizzadej: - der er også nok til et dejligt brød - nu når du er i gang alligevel!
6 dl vand
2 spsk salt
1 tsk honning
10 g gær
1 pose surdej - Irma og Super Brugsen har det
4 dl grov durummel
8 dl hvedemel - hvedemel fra fx Søris, Meyers, De 5 gaarde, smager dejligt og giver en lidt grovere bund

Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det på en røremaskine i 20 min eller til dejen slipper skålen i siderne.
  3. Lad det hæve enten til næste dag i køleskabet eller 2 timer på køkkenbordet - og tag  fx halvdelen fra til at bage pizzaer af og lad resten hæve til næste dag i køleskabet og bag brød af dette. 
Fyld:
2 Bøffelmozzarella
1 dåse tomater - meget gerne "Agri genus" fra det italienske supermarked. Det er hele tomater som      bare skal moses med hænderne. Disse tomater gør helt klart en forskel...
3 alm. frisk mozzarella
10 tomater - gerne danske San Marzano tomater
Friske basilikum blade

Sådan gør du:
  1. Skær den alm. mozzarella i tynde skiver
  2. Mos dåsetomaterne
  3. Skær tomaterne i kvarte eller skiver
Lav pizzaen
  1. Varm pizzastenen op
  2. Kom grov durummel på bordet
  3. Tag en håndfuld dej 
  4. Rul dejen ud
  5. Kom tomat og alm. frisk mozzarella på
  6. Bag pizzaen i ca 10 min til den er brun i kanten
  7. Kom bøffelmozzarella, frisk tomat og basilikum på
  8. Velbekomme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: