mandag den 23. juli 2012

Svinekoteletter med sommer grønt

4 svinekoteletter - gerne med ben og 2-3 cm tykke
8 danske forårsløg
12 små frisk danske gulerødder med top
8 san marzano tomater
1 dl hyldeblomstsaft
frisk urter fx timian, persille, estragon, rosmarin - gerne flere slags
2 fed hvidløg
1 citron
salt
lidt olie

Sådan gør du:
  1. Salt kødet og pres ca 1/4 citron over, og lad det trække imens du renser grøntsagerne
  2. Skrab gulerødderne 
  3. Skær rødderne væk 
  4. Halver tomaterne
  5. Varm en grillpande godt op - du kan jo også bruge en rigtig grill
  6. Kom lidt olie på kødet 
  7. Steg det ved meget hård varme på begge sider
  8. Kom det i et fad med hyldeblomstsaft, citronsaft fra resten af citronen, krydderurter og hvidløg - steg det færdigt i ovnen i ca 15 min
  9. Grill gulerødder og forårsløg på panden og drys med salt
  10. Kom det o tomaterne oven på kødet og lad dem steg med i den resterende stegetid
  11. Serves med dejlig surdejsbrød, pasta eller kartofler


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: