søndag den 8. december 2013

Trøffel

Jeg var så heldig at få lov til at løbe en efterårstrøffel af Mette Juulsgaard, der har bloggen: http://www.becauseitmatters.dk/

2 fine trøfler - den ene til Ulf og den anden til mig

Trøflerne opbevares med æg så den kan tage smag til æggeretter

Risotto lavet af "pasta riso" med trøffel
 Risotto med trøfler 
Du kan bruge denne opskrift og rive trøffel ud over inden servering

Vanilleis med hasselnødder, salt karamel og trøffel
1/4 liter god vanilleis
1 dl afskallede hasselnødder
trøffel 
Salt karamel:
2 dl sukker
1/2 dl sirup
1/2 dl vand
2 tsk glykose
2 1/2 dl fløde
1/2 -1 tsk Læsø salt
Sådan gør du:
  1. Smelt sukker
  2. Tilsæt rensten og lad det koge i 20 min til det har en fin og blød konsesten
  3. Tilsæt salt og rør det sammen - smag til
  4. Anret isten i en lille skål som en kugle
  5. Kom hasselnødder og karamel
  6. Riv trøffelover
  7. Hvis der er for meget karamel, så kan du koge det lidt mere ind og lave karameller af det
  8. Salt karameller
Vanilleis med salt karamel, ristede hassel nødder og trøffel


Pasta med brunet smør, føde og trøffelspejlæg og revet trøffel


400 g pasta fx tørret bånd spaghetti
1,5 liter vand
1 spsk salt
25 g smør
2 dl fløde
lidt persille
4 trøffel æg
evt parmesanost

Sådan gør du:
  1. Bring vandet i kog
  2. Tilsæt spaghettien og kog den som anvist på pakken
  3. Kom smørret i en gryde og lade det brune
  4. Tilsæt fløden og lad det koge op
  5. Smag til med salt og peber - evt parmesanost
  6. Spejl æggene
  7. Bland spaghettien med fløde og smør
  8. Anret pastaen i 4 tallerkner
  9. Kom et æg på  her
  10. Rev trøffel over og drys med persille
Kartoffel pizza med trøffel
Kartoffelpizza Kartoffelpizza, du kommer kartoffelskiver på og bager dem med i ovnen og rever trøffel på når den er færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: