onsdag den 10. oktober 2012

Risotto med høost

3 dl pasta riso eller risottoris - perlebyg/spelt kan også bruges, så bliver den bare lidt grovere
2 spsk oliven olie
20 g smør
2 dl hvidvin
1 porre
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
4 skiver god bacon
75 g høost
4,5 dl hønsefond
Persille


Sådan gør du:
  1. Rens porre og løg
  2. Hak løget og skær poren i tynde skiver
  3. Skær baconen i tern
  4. Kom olie i gryden 
  5. Tilsæt løg og bacontern og lad det svitse - det må ikke blive for mørkt
  6. Tilsæt ris, pasta eller korn
  7. Kom hvidvin på og lad det koge væk
  8. Tilsæt porre og presset hvidløg
  9. De næste 20 min skal du tilsætte fonden lidt af gangen
  10. Tilsæt revet høost og smør
  11. Smag til med salt og peber
  12. Drys med persille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: