tirsdag den 25. marts 2014

Boller med kerner, nødder og kamut

5 dl koldt vand
1 dl hvedesurdej
1 tsk agavesirup
2,5 dl byg mel - påvirker ikke insulinproduktionen som hvede
2,5 dl kamutmel - gammel kornsort, der ikke påvirker insulinproduktionen og det er derfor godt at spise
1 dl rugmel
0,5 dl bygflager
0,5 dl hørfrø
0,5 dl solsikkekerner
0,5 dl valnødder
0,5 dl tørrede tranebær
1 tsk tørgær
1 spsk salt

Sådan gør du:

  1. Bland det hele sammen på nær salt
  2. Rør det sammen og lad det hvile i 10 min 
  3. Rør kort og lad det hvile 10 min
  4. Rør kort og lad det hvile 10 min igen
  5. Kom salt i og rør
  6. Stil det på køl i min 12 timer
  7. Kom det i små silikoneforme eller på en bageplade
  8. Lad dem hæve i 1 time eller 2, hvis du har tid
  9. Bag dem 25 min ved 225 grader
  10. Tag dem ud af formene og bag den 5 mere

1 kommentar:

Skriv endelig en kommentar: