225 g mel
80 g smør
25 g gær
1 dl sødmælk
1 æg
1 knsp salt
1 spsk sukker
Sådan gør du:
1) Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken
2) Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælken – rør gæren ud
3) Tilsæt sukker og salt
4) Tilsæt melet lidt ad gangen
5) Lad dejen hæve i 30 min
Fyld
Hvid remonce: 50 g marcipan, 50 g smør, 50 g sukker
mørk chokolade
Lav fastelavnsbollerne
1) Rul dejen ud til et rektangel
2) Del dejen i 12 stykker
3) Fordel fyldet: remonce og chokolade på hver, lig det på midten
4) Fold dejen om fylden så den lukker helt
5) Lad bollerne hæve i 15 min
6) Pensel med sammen pisket æg
7) Bag bollerne i 15 min ved 200 grader
8) Pynt evt med revet chokolade eller glasur
Velkommen til min madblog. Her lægger jeg de opskrifter ud som jeg elsker at lave - alt fra god hverdagsmad til gæstemad. Jeg tager udgangspunkt i danske råvarer og selvfølgelig bruger jeg helst kun ting der er i sæson - fordi de smager bedst og så er det en fornøjelse at spise varieret året igennem. Jeg håber meget, at andre vil bruge nogle af mine opskrifter og få en dejlig madoplevelse ud af det. God fornøjelse og velbekomme. Kærlig hilsen Mette Storm
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv endelig en kommentar: