mandag den 13. februar 2012

Fastelavnsboller med marcipan

225 g mel
80 g smør
25 g gær
1 dl sødmælk
1 æg
1 knsp salt
1 spsk sukker

Sådan gør du:
1)    Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken
2)    Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælken – rør gæren ud
3)    Tilsæt sukker og salt
4)    Tilsæt melet lidt ad gangen
5)    Lad dejen hæve i 30 min

Fyld
Hvid remonce: 50 g marcipan, 50 g smør, 50 g sukker
mørk chokolade

Lav fastelavnsbollerne
1)    Rul dejen ud til et rektangel
2)    Del dejen i 12 stykker
3)    Fordel fyldet: remonce og chokolade på hver, lig det på midten
4)    Fold dejen om fylden så den lukker helt
5)    Lad bollerne hæve i 15 min
6)    Pensel med sammen pisket æg
7)    Bag bollerne i 15 min ved 200 grader
8)    Pynt evt med revet chokolade eller glasur

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en kommentar: